schwarz kitchens

barry collins

room with a view

the kitchen was part of a large renovation of a 200 year old barn. the building was being converted into a family home, and the owners wanted to mix the old and the new together. so there are all the original oak beams on show, contrasting against a contemporary interior. we have used mirror plinths to great effect, making the kitchen appear almost floating – especially the island. the led lighting under the worktops can be used to create an ambient effect when other areas of the open plan space are being used, such as the dining table or lounge area. a cooking island, with hob facing the countryside view and rest of the open plan space, was crucial in making this a kitchen that the owners would use for regular entertaining.

Share this entry